Beschikbaarheid

Wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie gewenste datum? Check beschikbaarheid
Skip to main content

Stadsklooster Mariënhof in Amersfoort is een sfeervolle, historische trouwlocatie midden in de stad. Het is dan ook de ideale plek om het ja-woord te geven.

Trouwen bij Mariënhof

Yvette en Rutger trouwden op een mooie, zonnige dag in hartje Amersfoort bij Stadsklooster Mariënhof.

Yvette en Rutger hielden een aantal huwelijkstradities in ere. Zo begonnen we de zonovergoten dag bij de ouders van de bruid. Daar had Yvette haar getting ready. Zowel Yvette als hun dochter werd in de make-up gezet en kreeg een haar make-over. Traditiegetrouw had Yvette’s moeder de eer om te haar helpen met het aantrekken van haar betoverende bruidsjapon van Covers. Dat zowel de bruid als de bruidsmeisjes er oogverblindend uitzagen, is goed te zien aan de reactie van de gasten, wat een plaatjes!

Doordat ik werk met een second shooter, kunnen we gelijktijdig de bruid en bruidegom vastleggen tijdens het klaarmaken voor de grote dag. De bruidegom wordt meestal vergezeld en geholpen met dingen als een strik en manchetknopen door mannen die hun dierbaar zijn. Zo werd Rutger in zijn knappe pak van Oger geholpen door zijn beste vriend. Helemaal zoals de traditie voorschrijft, kwam Rutger vervolgens zijn bruid bij haar ouders thuis ophalen.

In tegenstelling tot wat jarenlang gewoonte is geweest, zien de bruid en bruidegom elkaar niet meer voor het eerst bij het aanbelmoment. Er zijn verschillende redenen om de zogeheten first-look op een andere manier aan te pakken. Dit doe je bijvoorbeeld om de gasten de gelegenheid te geven ervan mee te genieten, om de spanning wat op te bouwen, maar ook om de ruimte te hebben om dit bijzondere moment goed vast te leggen. En dat zie je goed terug in de schitterende foto’s van Yvette en Rutger.

De kinderen van het bruidspaar waren natuurlijk ook al vanaf ’s ochtends vroeg in de weer en waren blij dat de eerste officiële momenten erop zaten. Hoe heerlijk is het om dat enthousiasme terug te zien.

Yvette kreeg van haar aanstaande haar trouwboeket en een corsage zorgde voor feestelijke aankleding van de daggasten. Yvette en Rutger hadden voor de dames een bijzondere armcorsage. Flowermoment verzorgde deze bruidsbloemen in zachte pasteltinten.

Onderweg naar de trouwlocatie, maakten we een tussenstop bij de weidse Soesterduinen. Wat is dat een fantastische foto-locatie!  Het natuurschoon versterkt de schoonheid van het bruidspaar. Stuk voor stuk foto’s die zo aan de muur kunnen.

Dan komt het moment waar iedereen naar heeft uitgezien: de trouwceremonie. Bij Stadsklooster Mariënhof kun je zowel binnen als buiten het ja-woord zeggen. Op een zonnige dag als deze was, is trouwen in de kloostertuin natuurlijk perfect. Yvette werd op traditionele wijze weggeven door haar vader. Als trouwfotograaf geniet ik elke keer weer van de emoties die ervan afspatten bij de foto’s die ik ervan maak. Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Lisette de Lange gaf met haar openheid en oog voor detail de ceremonie een persoonlijke tint.

En dan is het tijd voor taart en toost! Niet alleen voor alle aanwezige volwassenen hét moment om te proosten op het nieuwe bruidspaar, maar ook echt een ontlaadmoment voor de kinderen. Eindelijk mogen ze van die lekkere taart proeven en uit echte champagneglazen drinken. Dit levert heerlijke, ontspannen foto’s op. Deze prachtige bruidstaart kwam van Mercuur Patisserie.

Op deze bruiloft zat de sfeer er meteen al goed in en dat werd voortgezet tijdens het avondfeest. En dat zie je!

Een leuke extra is dan de photobooth waar iedereen zelf op de foto kan,  zo gek als ze zelf willen en met wie ze ook willen. Het is superleuk om die foto’s in een alternatief gastenboek te laten plakken, lol gegarandeerd!

Als het even kan, neem ik het bruidspaar als het donker is nog even mee naar buiten voor een kort moment samen en een paar foto’s. Dat levert altijd ontspannen foto’s in bijzonder licht op.

Op zoek naar een trouwfotograaf bij Mariënhof? Trouwdata worden vaak ver van tevoren gereserveerd. Wacht daarom niet te lang met boeken. Ben je benieuwd of ik nog beschikbaar ben voor jullie bruiloft? Check dat dan geheel vrijblijvend hieronder.

>> CHECK BESCHIKBAARHEID <<

Leave a Reply